Lundfamiliens rejseblog

Lundfamiliens rejseblog

Rejseblog for lundfamilien

Familien Lund består af Ingrid, Gustav, Louise og Nicholas. Vi vil løbende smide billeder, oplevelser og historier fra vores ture og rejser ind på denne blog. Anledningen er selvfølgelig vores store tur i 2009-2010, men vi vil allerede nu øve os på vores tur til Mallorca.

Vi håber at I vil bruge denne blog - og også meget gerne sende et par kommentarer.

Vil du se alle vores billeder fra de enkelte ture som diasshow så gå til vores windows-live site:

Auckland - Den store tur

Cook-øerne 3 (Rarotonga) - Den store tur

Cook-øerne 2 (Aitutaki) - Den store tur

Cook-øerne 1 (Rarotonga) - Den store tur

Thailand - Den store tur

Mallorca

Samoa
Nb: Vi skyper under navnet lundfamilien

Samoa 3.-12. november

Samoa - Den store turPosted by Nicholas Thu, November 19, 2009 12:09:43

1 ½ uge på endnu en smuk, varm og frodig ø. Sammenlignet med Cook-øerne er Samoa større, grønnere og mere fattig (man kan f.eks. ikke få en kaffe Latte på denne ø). Meget af øen er dækket af regnskov. Vores ophold her er også et klart mere primitivt ophold.
Vi har en overnatning i Lucias lagoon, hvor vi efter at have vandret gennem en jungleagtig sti kommer til vores phale (bygget af træ og palmeblade), der ligger ud over vandet.

En oplevelse at sove i en knirkende træhytte ovenpå skvulpende vand. Holder den for natten??!!


Vi lejer en bil for en dag, hvor vi kører på opdagelse på øen.


Grise, heste, køer, høns og andre dyr er det, vi møder oftest på vores vej

På vores vej ser vi også Blowholes

– et interessant naturfænomen, hvor bølger presses ind under en klippe og efterfølgende højt op i luften med en vældig kraft gennem en klippesprække.

Resten af vores ophold på Samoa tilbringes på Tanu Beach i en primitiv fale på stranden med en skøn udsigt.

En nat bliver vi vækket af et uvejr, der får alle sider i vores phale til at stå vandret ud, og regnen slår ind. Heldigvis er det fantastisk vejr med sol og varme allerede næste dag, så vi får hurtig tørret vores ting igen.

Stranden benyttes ivrigt, da det er meget varmt døgnet rundt (hvor bliver man sløv i den varme). Det meste af vores tid bruges i vandet eller i skyggen i vores phale, hvor der høres historie, læses og spilles spil. Eller blot kigges ud på vandet.


En dag gravede børnene et hul i sandet i vandkanten, hvorefter et stort bundløst hul kom til syne - der løb åbenbart en kilde under sandet med vand fra bjergene. Interessant men også lidt skræmmende, så vi fyldte hurtigt hullet op igen (der skulle nødig falde børn ned i et sådant hul).

Vi lever som sagt primitivt, hvilket inkluderer tøjvask i koldt vand


Og madlavning, der laves så anderledes end i Danmark, at Ingrid og Gustav kan få timer til at gå med at kigge på

Der er ikke mulighed for at være kræsen på Samoa!!
Heldigvis er der bananer overalt – selv ved busstopsteder hænger der bananer til fri disposition – tænk hvis der hang æbler ved busstopstederne i Danmark!

En anden agttagelse børnene gjorde sig, er den manglende tandpleje. Som Gustav sagde, skulle de tage at børste deres tænder, før de faldt ud. Vi fik os derfor efterfølgende en snak om tandlæger, tænder, fattigdom mm.


En taxa kører os en dag rundt til øens seværdigheder. Vi kører blandt andet til et sted, hvor vi kan svømme med skildpadder

og til en af Samoas lava-"marker", hvor lavaen blandt andet havde oversvømmet flere kirker.


VI fik også besejret en af de højeste canopy-træer på Samoa! Det blev belønnet med en rigtig flot udsigt over noget af Samoas regnskov.

Og så går turen igen tilbage til New Zealand. Først 1 uge på Nordøen og efterfølgende 5 uger på sydøen inden Nordøen besøges igen i slutningen af december og begyndelsen af januar.