Lundfamiliens rejseblog

Lundfamiliens rejseblog

Rejseblog for lundfamilien

Familien Lund består af Ingrid, Gustav, Louise og Nicholas. Vi vil løbende smide billeder, oplevelser og historier fra vores ture og rejser ind på denne blog. Anledningen er selvfølgelig vores store tur i 2009-2010, men vi vil allerede nu øve os på vores tur til Mallorca.

Vi håber at I vil bruge denne blog - og også meget gerne sende et par kommentarer.

Vil du se alle vores billeder fra de enkelte ture som diasshow så gå til vores windows-live site:

Auckland - Den store tur

Cook-øerne 3 (Rarotonga) - Den store tur

Cook-øerne 2 (Aitutaki) - Den store tur

Cook-øerne 1 (Rarotonga) - Den store tur

Thailand - Den store tur

Mallorca

Samoa
Nb: Vi skyper under navnet lundfamilien

Action packed pee-wee

Sydøen - Den store turPosted by Nicholas Sat, December 05, 2009 10:03:58

Så er der nyt fra vores rejsen rundt her i New Zealand. Vi har nu været på Sydøen i et par uger, og her er virkelig ufatteligt meget at kaste sig over. Et sandt tag-selv-bord for adrenlin-junkies, vandretyper, naturentusiaster, fugleelskere.....

Vi startede vores færd rundt på sydøen med en tur over Marlborough Sounds og Nelson til Abel Tasman. Fantastisk område, hvilket også New Zealænderne synes. Vi kan kun sige, at vi er glade for, at vi var der, mens der endnu var lavsæson. Vi vandrede, red og sejlede. Vi kunne smide tonsvis af billeder på bloggen, men det må de mest vedholdende af jer finde på skydrive, når vi får oploadet. Her et enkelt billede fra vores vandre tur på 7,7 km:

Ingrid var umådelig stolt over at klare de 7,7 km., hvilket jo egentlig også er ret godt gået af en pige på 4½ år. Men som hun selv siger: "Siri og mig er det bedste i Kahytten til at gå!" (dog ikke noget forældrene mærkede til derhjemme, hvor pladsen på fars skuldre eller mors arm normalt er den foretrukne)

Vi vandrede i øvrigt med familien Markman, som vi støder på on-off, da alle jo mere eller mindre rejser samme rute rundt i landet. Det er faktisk rigtig hyggeligt - også for ungerne, som synes det er fedt med nye legekammerater.

I Abel Tasman fik vi i øvrigt set et fantastisk delfin-show fra vores båd, hvor en flok legesyge delfiner hoppede og sprang foran os, som var de betalt for det. Vi spottede også et par sæler, stingrays samt flere af NZ's sjældne fugle. Det mest spændende var dog nok at trave rundt i den tudsegamle regnskov, som formentlig er det vi på kloden har, der er tættest på det, som dinosaurerne vadede rundt i for mange hundrede-tusinde år siden. Tætte bregner, gamle krogede træer.... Vi overnattede i øvrigt i Nationalparken i en lille hytte, men det er en helt anden historie....

Efter Abel Tasman kørte vi over Takaka-bjergene til Farewell Spit længst mod Nordvest. Et kæmpe område udelukkende af sand og bjerge. Meget flot og imponerende.

Det vildeste var dog nok vores ridetur. Vi troede, det skulle være en lille hyggetur, da programmet skrev, at turen var til familier med børn fra 4 år. Det viste sig at være en noget sindsoprivende tur i et afsændigt blæsevejr, på smalle stejle bjergskråninger mod en smuk bjergtop med udsigt over hele området. Både ungerne og jeg (den hesteforskrækkede Nicholas) fik hver vores fuldvoksne hest at styre. Billedet nedenfor er kun en forsmag på, hvad der ventede os. På det stejle stykke havde selv ikke Louise - den erfarne rytter - overskud til at fotografere.

Området Golden Bay bød også på en række mere børnevenlige oplevelser: Klapning af dyr i en dyrepark, fodring af vilde ål ved en flod,

samt ikke mindst ungernes første fiskeoplevelse. Stort at fange sin egen laks, for bagefter at fortærre den til aftensmad:

Herefter gik det mod Syd: Franz Josef og Fox Glacierne var næste mål. De første par dage bød på blandet vejr, så tiden blev fordrevet med lidt hotpool samt en tur på quadbikes. Lige noget for drengene:

Masser af mudder og vand. Jeg (Nicholas) var faktisk ganske stolt over, at Gustav og jeg var dem i gruppen, der var mest tilsølet. Selvom vejret aldrig blev helt optimalt til en helikoptortur, så var forholdene dog ok i onsdags. Da det var noget vi alle havde talt om hjemmefra - at det kunne være fedt - så tog vi chancen. Og vi blev ikke skuffede. En flyvning rundt om både Franz og Fox samt en landing undervejs var en kæmpe oplevelse for alle.

Efter Franz Josef og Fox kørte vi sydover gennem det smukkeste landskab. Her overnatter vi inden turen fortsætter mod syd:

Vi så Pancake Rocks, Blow Holes, gjorde stop i Haast og passerede Haast Passet inden vi landede her i Wanaka - lige nord for Queenstown. Her har vi taget 3 slapper-dage med høj solskin, 27 grader og tid ved poolen. Næste stop på turen var egentlig lidt bungy-jumping i Queenstown, men da jeg (Nicholas) har fået ondt i ryggen efter at have udført den svære numse-knæ kombination på campingpladsens trampolin, ligger vi nok ruten en smule om. For hoppes skal der. Det betyder at dagen i morgen nok står på lidt gammel guldgraverby (og noget kørsel som sædvanlig)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Nicholas Sun, February 27, 2011 22:29:16

Hej Kasper søn

Vi brugte lonely planet rigtig meget. Hvis man kan lide at vandre så findes der også en særlige udgave af lonely planet kun med fede vandreture på New Zealand. Alt fra 3 timers ture til 5 dages hike. Så det er vores bedste bud.

Nicholas

Posted by Kasper Sun, February 27, 2011 16:47:29

Hej Familien Lund,

Har i nogen forslag til gode rejsebøger, til hvis man skal en tur til NZ?

Der er klassikere som Turen går til New Zealand: http://www.turengaar.dk/turen-gaar-til-new-zealand/ men måske der var bedre rejsebøger hvor man kan komme "rigtigt" outback!?!

VH

Kasper

Posted by Anders Wed, December 16, 2009 13:31:43

Hej Nicholas og familie,

Det ser fan'me nice ud. Både Thailand, Samoa, Cook og NZ.

Det går godt i Danmark. Man kan ikke helt mærke den globale opvarmning andet end på demonstrationerne ude ved Bellacentret - det er hvertfald hundekoldt. CFIR kører på skinner, måske er EU-pengene klar når du vender tilbage.

bedste hilsner

Anders